Monique is, sinds ze in 2005 de basiscursus volgde bij Wilma, aan het quilten. Ze houdt van traditionele quilts die je kunt gebruiken. Gebloemde stof en gedempte kleuren zijn bij haar favoriet, en dan vooral de antiek reproductie stof van Petra Prins en De Haan en Wagemakers. De meeste quilts zijn machinaal in elkaar gezet en gequilt. Tot nu toe heeft ze 42 grote quilts gemaakt en heel veel kleintjes.
   
 
Pre-patchwork quiltje, gebruikt als overtrek voor een babybedje. Gemaakt op een trapnaaimachine
  Monique heeft de naaimachine nog steeds.
   
 
“Laurens I”, 2006; gemaakt tijdens de basiscursus; materiaal: canvas, wat een probleem was bij het doorquilten!   detail
     
 
“David I”, 2008; innig geliefde, beetje versleten quilt met wollen batting. De eerste die met de hand doorgequilt is. Later met machinestiksel gerepareerd.     detail
     
“2e kans sterren quilt”, 2007/2016; handgemaakte sterren op machinaal gemaakte achtergrond. Oorspronkelijk was het een quilt, gemaakt van kunstzijde in goud en fuchsia voor de achtergrond, bestemd voor de dochter in een studentenhuis. Met kat! Van de versleten en verkleurde resten heeft Monique  vorig jaar een nieuwe quilt gemaakt.
     
details
     
Achterkant
     
“50 jaar samen”, 2012; quilt voor haar ouders die 50 jaar getrouwd waren. Alle kleinkinderen hebben hiervoor een tekening gemaakt die in de vierkanten is gestikt.
     
 
Tekening aan de voorkant.
  Tekening aan de achterkant.
     
“Hole in the wall”, 2013; de oudste zoon kocht een flat en begon daar meteen een muur uit te slopen. Hij had al zijn oude hemden en blouses aan zijn moeder gegeven. Daar is deze quilt van gemaakt. Het patroon heet: hole in the wall.
     
 
Achterkant
  Detail
     
“Zoveel hou ik van je”,  2014; Monique had zich een beetje verkeken op de hoeveelheid werk die het zou zijn: als het mee zat kon ze 10 blokjes per uur maken. Er zitten er 750 in!
     
 
Detail
  Label
     
 
“Engelse Quilt”,  2014; het stof is op vakantie in Engeland gekocht. Aangezien dit de eerste quilt was die Monique op haar nieuwe quiltframe maakte, waarbij het spectaculair mis ging, is het quiltwerk in twee fases uitgevoerd. Toen ze na een paar jaar meer ervaring had heeft ze de quilt verder doorgequilt.   detail
     
 
“Rianne jarig”, 2015   detail
     
Wilma en David waren de “quiltophouders” deze avond. Zwaar werk, want de quilts van Monique lijken steeds groter te worden.
     
“Oud Amsterdam”, 2015; medaillon quilt, deels met de hand gemaakt. Het middenstuk is een antieke reproductiestof, de randen zijn eigen ontwerp. Heeft de gedeelde 6e publieksprijs gewonnen op onze laatste tentoonstelling.
     
details
     
“Laurens’ batik”, 2016; ontwerp van Edyta Sitar. Heel verrassend patroon met vierkanten en zeshoeken, er zit beweging in.
     
details
     
 
“Liefs uit Zutphen”, 2015; gemaakt van antieke reproductie stof van Petra Prins uit Zutphen. Monique’s moeder is in Zutphen geboren, vandaar.   detail
     
 
“Lapje van Marlot”, 2016; van een door Marlot geschonken lapje de gestreepte delen versneden. Bijpassende blokken gemaakt van een techniek van internet waarbij je een blok 3x doorsnijdt.   detail
     
“Gebloemde Flanel”, 2016; techniek: quilt as you go. Uitgeprobeerd n.a.v. de Show and Tell van Olga Pauw van vorig jaar.
     
 
achterkant
  detail
     
 
“David II”, 2016; patroon uit Quiltmania. De achterkant (van alle resten) is zeker net zo leuk als de voorkant.   detail voorkant
     
 
achterkant
  detail achterkant  met een heel speciaal label.
     
“Klosjesquilt”, 2017; techniek: jellyroll race of spaghetti quilt. Uit resten samengestelde streepstof. Afgelopen weekend doorgestikt en de binding omgezoomd!
     
 
achterkant
  detail
     
 
“Beste Buren””, 2017; mozaiek van restjes. Er is eindeloos gepuzzeld op de verdeling van de kleuren en het passend maken van de rand.   detail
     
aan het einde van haar Show and Tell had Monique een verrassing voor haar zwangere dochter: een heel speciaal babyquiltje.
     
Een overzicht van de quilts die in de zaal hingen
detail
detail
detail
 
Picknick quilt
  detail
detail
detail
detail
detail
detail
Tas gemaakt van restjes van de rood-zwarte quilt.
 
Amish quilt
  detail
een aantal Uitdaging quiltjes
detail
detail
     
 
Monique wordt door Wilma gedecoreerd met de Show and Tell Special ster, gemaakt door Dineke van der Looij die het stokje heeft overgenomen van Marlot.