Show and Tell Special, open quilt atelier van 5 febuari 2018
Sonja Boers, sinds twee jaar lid van onze vereniging, laat in deze Show and Tell Special de quilts zien die ze, sinds ze in 1988 begon met quilten, gemaakt heeft. Haar stijl is zeer divers. Ze houdt van modern en strak voor quilts aan de wand. Voor haar gebruiksquilts wordt ze vaak geïnspireerd door antieke quilts. D.m.v. een eigentijdse stofkeuze probeert ze er toch een eigen draai aan te geven.
     
Er ligt een hele stapel quilts klaar om geshowd te worden.
     
 
Kleine logcabin, haar eerste quiltje, gemaakt met Paapje handdrukstoffen. Aangezien ze nog niet goed kon quilten is het afgewerkt met knoopjes.
detail
     
 
Sampler, nooit gequilt of afgemaakt. Ze heeft hem gebruikt als lesmateriaal. Patchwork – H+M.
detail
     
 
Kerstquilt; de bedoeling was om zoveel mogelijk sterretjes te maken uit dezelfde streepstof. Nog niet afgewerkt.  Patchwork + Quilten - H.
detail
     

“How many cows?”, met als inspiratie Escher heeft Sonja koeien getekend die in elkaar passen. Gemaakt voor de Quilt Expo Europe in Den Haag in 1992. De gebruikte stoffen zijn folklorestoffen uit Staphorst. Patchwork + Quilten – H.

 
detail
 
label
     
 
“Round Robin”; gemaakt in de lessen bij Marianne Weenen. Het eerste blok is van jezelf. Dit wordt doorgegeven aan een volgende persoon die er een rand omheen maakt. Zo wordt er door gegaan tot iedereen geweest is. Dan komt de quilt weer terug bij de maker van het eerste blok.  Patchwork – H+M. Niet gequilt.
detail
     
 
“Bloem”; curved log-cabin, opgebouwd uit 8 gelijkzijdige driehoeken. Gemaakt van gordijnstalen. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
“Verbondenheid”; strip-piecing, gemaakt voor haar oudste zoon. Gebruikte stof: katoenen gordijnstalen. Patchwork + Quilten – M
detail
     
 
“Clown’s quilt”; op de markt blauw geblokte stof gekocht met haar bee. De opdracht was een kinderquilt te maken en de geblokte stof zoveel mogelijk te gebruiken. Ze mochten er  9 maanden over doen en er niet met elkaar over praten.
detail
     
 
“Herinnering”; Double Weddingring, gemaakt voor het 50-jarig huwelijk van haar ouders, met in de ringen stofjes met een herinnering uit de familie. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
“Twenty five tumbling years”, babyblok;  zijden quilt, gemaakt voor haar man ter gelegenheid van hun 25-jarig huwelijk. Patchwork - M, Quilten - H.
 
detail
 
label
     
 
“Bryce Canyon”; het motief in de zijde is verkregen d.m.v. de reserveringstechniek shibori.  Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
“Nazareth”; gemaakt van zelf geverfde stoffen. Inspiratie was een eeuwenoude marmeren vloer in Nazareth. Patchwork – M, Quilten – H.
details
     
 
“Wie schrijft die blijft”; fantasieschrift uitgevoerd in batik en shibori. Gecombineerd met zelf geverfde katoenen, zijden en linnen stoffen. Genaaid om een midden blok met blokken in een zelfde deelbaarheid. Hier een veelvoud van 4 cm. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
“Tafelkleed”, zelfde techniek als “Wie schrijft die blijft”.
detail
     
 
“Mijn tuin”’; eigen stof maken van snippers. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
“Dikkie”; werken met wollen stoffen. Het begin van deze quilt waren 5 uit elkaar gehaalde jasjes van haar man Dick. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
“Highlander”; naaien van ongelijke vierhoeken, een methode afkomstig van Olga Prins. Gemaakt van wollen stoffen uit een stalenboek. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
“Aarde”; het begin van deze quilt was het experimenteren met het verven van flanel. Ook gewerkt met het contrast tussen dof en glanzend door het gebruik van zijde. Patchwork – M, Quilten – H.  Bekroond met de prijs voor het beste kleurgebruik op de EQC in 2002.
detail
     
“Seasons”; een gewonnen stofpakket aangevuld met zelf geverfde lapjes. Na het in elkaar zetten de motieven van elk seizoen aangebracht d.m.v. rollerprint. Patchwork – M, Quilten – H.
details
     
“Boutis”; dit is een oude Franse opvultechniek uit de Provence. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
 
“Hortensia’s”; naaien om een middenblok, vrij machinaal quilten en borduurwerk. Zelf geverfde flanel. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
“Tulp”; paper-piecing. De opdracht was een patchworkpatroon maken van een foto. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
 
“La Rosserai”; combinatie van de resten ruitstoffen van een vorige quilt met rozenstof. Patchwork – M, Quilten – H + M.
detail
     
“Bruidsquilt”; gemaakt voor het huwelijk van haar oudste zoon en zijn vrouw, in 2010. Gemaakt van zijde en met planten geverfde kleine stukjes zijde. Patchwork + Quilten – M. Afm. 2.35 x 2.55 mtr.
details
     
 
Babyquilt gemaakt voor haar eerste kleinzoon Julian. Een zijden lap die intensief doorgestikt is met de machine. Afgewerkt met prairiepoints. 
detail
     
Sonja met het boek dat ze maakte van het maakproces van de bruidsquilt voor het huwelijk van haar jongste zoon in Amerika in 2014.
     
 
“Huisjes”; paper-piecing. Een project op internet uit 2012 van Jeanneke om iedere dag een huisje te maken. Sonja heeft zelf een eenvoudiger patroon getekend zodat het in één keer te naaien was. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
 
“Trip around the world”; de quilt wordt machinaal doorgequilt met bloempatronen.
detail
     
 
“Love Entwined”; een 18 maanden durend project van de Australische quilter Esther Aliu. Zij heeft het applicatie patroon uit een oud boek op ware grootte getekend en iedere maand op internet gezet. Patchwork + Quilten – H. Sonja is nog bezig met quilten.
detail
     
“Dear Jane”; in 2008 begonnen met de quilt. Bijna alle gebruikte zijde is met planten geverfd. De kleine blokjes zijn op veel reizen mee geweest zodat eraan gewerkt kon worden. De maat is in de lengte en breedte vergroot d.m.v. effen blokken met daarop gebeurtenissen uit de familie en spreuken die haar aanspraken
details
     
 

“Hexagon vakantie quilt”; Engels paper-piecing met kartonnetjes. Inspiratie was een antieke quilt in een oude Quiltmania. De hexagonnetjes gingen de laatste jaren steeds mee naar haar zoon in Amerika, vandaar dat de kleinzoon nog steeds zegt: “Oma maakt bloemetjes”. Patchwork – H. Hij moet nog gequilt worden.

detail
     
In 2016 heeft Sonja in Amerika een top gevonden in een kringloopwinkel. Hij was slecht in elkaar genaaid. De rode blokken bleken echter goed te zijn en naar later bleek ook nog gemaakt van stof gedateerd tussen 1850 en 1900. Ze heeft alles uit elkaar gehaald en met nieuwe witte stof weer in elkaar gezet. De achterkant is gemaakt van oude slopen uit Staphorst. “Oud USA meets Oud Nederland”. Patchwork – H. Wordt nu gequilt.
 
achterkant
 
detail
     
 
“Camelot”; het patroon van de circels komt van Trish Harper uit Australië. Patchwork – H. Moet nog gequilt.
detail
     
 
“Voetloper”; de lichte stoffen zijn d.m.v. thee geverfd om een antieke uitstraling te krijgen. Was ooit een reisproject maar is daarna blijven liggen. Patchwork – H.
detail
     
“Overhemden”; deze quilt is heet van de naald, gemaakt voor haar kleinzoon van 4,  van overhemden van vader en opa. De achterkant is gemaakt van stoffen om naar te kijken. Patchwork – M. Wordt machinaal doorgequilt.
 
achterkant
 
detail
     
 
Box kleed, gemaakt van o.a. overhemdenstof.
 
detail
     
   
Wilma speldt Sonja de decoratie op die hoort bij de Show and Tell Special.  
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 8 januari 2018
     
Vorig jaar heeft Sylvia Kaptein voor Bernina een mysterie ontworpen waarbij iedere maand een nieuw blok werd aangeboden met allerlei verschillende siersteken. De bedoeling was om je naaimachine beter te leren kennen. Bij Joos en Elly is dat zeker gelukt!
 
Joos Henst, “Crazy blauw”; allerlei stoffen gebruikt zoals katoen, zijde en veel zelf geverfde stoffen.   detail
     
 
Joos Henst, “Crazy color”; alle stofjes en bandjes zelf geverfd.
  detail
     
 
Elly van Overbeek, “Bernina mysterie”; gemaakt met restmateriaal uit de lappenkist.
  detail
     
 
Gerda Smeenk, “Grijze cellen”, proefquiltje van de origami cursus bij Wilma. Eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.   detail
     
 
Ineke Wienia, “Mijn Eindhoven Beauty”; paper piecing, Patchwork + Quilten – M; gemaakt naar het voorbeeld van New York Beauty van Ula Lenz.   detail
     
 
Wilma Meulenbroeks, “Eindelijk Kerst”; eigen ontwerp, log cabin d.m.v. paper piecing;  Patchwork + Quilten – M.   detail
     
 
Onder leiding van Han Smits hebben Riet Blankwater, Tineke Heemskerk, Liesbeth Smits en Trudy Stolwijk kerstboom quiltjes gemaakt naar een patroon van Iet van de Vrande. Door het versnijden van een log cabin zijn er verrassend verschillende quiltjes ontstaan.
     
 
Trudy Stolwijk
  detail
     
 
Tineke Heemskerk
  detail
     
 
Riet Blankwater
  detail
     
 
Liesbeth Smits
Marja van den Brink, “Sampler”; gemaakt n.a.v. de cursus van Wilma van 2 jaar geleden. Van het overgebleven blok heeft Marja een kussen gemaakt. Patchwork + Quilten – H
     
 
Elly Bell heeft van een aantal technieken op de cursus van Wilma een kussen gemaakt.
     
 
Janny de Kievit, “Stars”; paper piecing; gemaakt voor haar zoon en schoondochter die erg van paars houden. Patchwork + Quilten – M. detail
     
Marjolein Marseille, “Boris en Betje”, meetlat met applicatie. Eigen ontwerp.
     
 
Maria van der Wijst; een quilt gemaakt voor een scholenproject in Noord-India. One patch quilt. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
 
Tonnie Baselmans; een quilt gemaakt naar een patroon van Judy Niemeyer; paper piecing. Patchwork + Quilten – M. detail
     
Show and tell van quilts gemaakt tijdens het quiltweekend van Ingelshof (nov.2017)
     
 
Jeanne Beerens, “Tulpen”; paper piecing.
  detail
     
 
Jeanne Beerens; twee quiltjes met een afbeelding van haar hondjes.
detail  
     
 
Marjan Klaassen
  detail
     
detail van de rand
Coby Ruiter, “Dierentuin”; eigen ontwerp; one patch van vierkantjes. Het gaat in dit werk om de details, het is een speurtocht voor de ogen. Gemaakt voor haar kleindochter.  Allerlei soorten stofjes, o.a. Vlisco en gordijnstof.
details
     
 
– Maria van der Wijst, “Vlinder”; uit het boek “Quilt Dimensions” van Josje Jansen. Patchwork – H; gewerkt met malletjes. detail
     
 
Valerie Duijsens, inspiratie gehaald uit Quiltmania. Patchwork – M.
  detail
     
 
Thea Bergmeester; allerlei stofjes gebruikt met dierenprints; de quilt is bestemd voor haar kleinzoon. Corrie Kelders; paper piecing met als inspiratiebron kaleido magic van Heleen Pinkster. Patchwork – H. ’n Ander interieur vraagt om ’n andere quilt! Corrie is er in mei 2017 aan begonnen .
details
     
 
Tonnie Baselmans, “Olifant”; paper piecing; het patroon gevonden via internet. Patchwork – M.   detail
     
 
Mien Baselmans, “Memories”; paper piecing naar een patroon uit de Patronenpost van Wendy Vosters. Gemaakt van o.a. stoffen van overhemden en een stropdas van haar overleden broer.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 december 2017
     
detail
Ineke Wienia, “Kerstloper”;  inspiratiebron: het boek van Katja Marek “New Hexagon”. Patchwork – H, Quilten – M.
     
detail
Wilma Meulenbroeks; haar eigen uitwerking van de mystery voor de flanel opspeld doek die ze ontworpen heeft voor de vereniging. Patchwork – H + M, Quilten – M.
     
detail
Janny de Kievit, “Kerst 2017”, eigen ontwerp met gebruik van de sterren van een cursus. Patchwork + Quilten – H. Gebruikte materialen: 2 oude tafellakens voor kerst plus lapjes uit de ruilmand. 2½ jaar geleden aan begonnen, daarna in de ufo mand beland, tot vorige maand, en nu snel afgemaakt zodat hij nog deze kerst op tafel ligt.
     
 
Wilma Strijbosch, “Glas-in-lood”, eigen ontwerp, paper-piecing, van de cursus van Wilma.  Patchwork – M, Quilten -  H.   detail
     
 
Angelie van Alphen, “Vlindertas”, Patchwork + Quilten – M. Het was al lang een wens om deze tas te maken. Het patroon van een vriendin gekregen.   Angelie van Alphen, “Uil”, Patchwork + Quilten – M; gemaakt voor dochter Anne die helemaal verliefd is op uiltjes.
     
Marie Lankreijer, “een cadeautje”, Patchwork – H, Quilten – M.
     
Corrie Kelders, “Abraham/Sara”, eigen ontwerp, paper-piecing, Patchwork – M, Quilten – H. Gemaakt als herinnering voor de 50-jarige (schoon)broers en (schoon)zussen in Corrie’s familie. Als iemand 50 werd, werd de naam geborduurd en het quiltje opgehangen tot het volgende feest. 
 
Alle namen achter het “luikje”.
  detail
     
 
Janny Verhagen, “Omarming”, eigen ontwerp waarbij de batikpatronen elkaar omarmen. Patchwork + Quilten – M.   detail
     
Mieke Habraken, “Tas”, gemaakt van Vlico stof, naar een voorbeeld dat ze ergens gezien had. Omdat ze geen hengsels had heeft Mieke een tas op de rommelmarkt gekocht en daar de hengsels van gebruikt. Patchwork – H + M, Quilten – M.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 november 2017
     
 
Ria Quik, “Mijn Vlisco vrouwtjes”, gemaakt van haar vele verschillende Vlisco stoffen.  Patchwork + Quilten – H.
     
 
Ria Quik, “Rag quilt”.
     
 
Han Smits, “Halloween”, foundation piecing, patroontje van Regina Grewe met een eigen rand en zelfgemaakte spinnetjes. Gemaakt voor het quilt-wissel-huisje.
     
 
Marie Lankreijer, “Salinero”, naar het paard van Anky van Grunsven, voor kleindochter Caitlin die zelf de stoffen uitgezocht heeft. Log cabin, Patchwork + Quilten – M.
     
Marie Lankreijer, mysterie van 2013. Patchwork – H, Quilten – H + M.
     
 

Marjan Klaassen, “Scheve Huizen”, foundation piecing, Patchwork – M, Quilten – H.

     
 
Marjan Klaassen, “Verkeerskleed”, foundation piecing naar een patroon van Wendy Vosters. Patchwork + Quilten – M.
     
 
Karin Hodos, “Gekke Slak”, foundation piecing, eigen ontwerp. Patchwork – H, Quilten – M.
     
 
Monique Müter, “Nieuw huis, nieuwe quilt”, eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – M. Een blok met veel mogelijkheden tot variatie.
     
 
Monique Müter, een boxkleed met kruikenzak voor het nieuwe kleinkind.
     
 

Marja van den Brink, “Lentekriebels”, placemats als cadeautje voor de familie. Patchwork + Quilten – H.

     
 
Marjolein Marseille, hexagons, gemaakt voor een vriendin. Als basis zijn overhemdenstoffen gebruikt. Patchwork – H, Quilten – M.
     
 
Angelie van Alphen, boxkleed voor het eerste kleinkind. Dochter heeft zelf patronen gezocht op internet, ze wilde graag driehoeken in mint, perzik en zwart. Patchwork + Quilten – M.
     
Angelie van Alphen, speldenkussen, gemaakt van een pakketje gekocht bij de Quiltsteek. Patchwork + Quilten – H.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 oktober 2017
     
 
Opening van de avond door Wilma voor de show and tell leden    
     
 
     
 
     
 
Annemiek, Annie en Maria showen hun Atarashii en Japanse puzzel quilts. Je werkt met mallen, er komt vouwwerk bij en daarna doorquilten alleen de bovenste laag. Puzzelen tot je een mooie bloem/sneeuwklok hebt aan elkaar en dan aan de achterkant 1 laag een mooie steek maken. Dan is ie af.
     
 
Marjolein Marseille heeft jaren terug voor haar kleindochter Veerle een quilt gemaakt voor een kinderbed, maar nu heeft ze een groot bed. Heel veel uit elkaar gehaald en met reststof gepuzzeld zodat hij groot werd.
     
 
Ody Greve heeft voor de volkswagencamper een kussen gemaakt. Van batikstoffen van donker naar licht een lap gemaakt en daarna met de machine het VW-busje erop genaaid.
     
In het blad Creatief met patchwork zag Astrid Roon deze rode stippen staan. Ze heeft het twee-luik als één quilt gemaakt. Deze heeft ook op de tentoonstelling in Leur gehangen.
     
 
Marieke ter Veen heeft deze grote zijden White Ribbon quilt gemaakt met als inspiratiebron Sandie Lush. Met de hand gequilt.
     
 
 
Anja Smits heeft 3 zakken voor een houten boog gemaakt. Voor zichzelf de Ark van Noach, voor man Leo leeuwtjes en voor dochter Maaike Disney for ever.
     
Mieke Habraken heeft een Herfstloper gemaakt. Voorbeeld uit een Duits blad Quiltmania. Patchen met de machine, de rest met de hand gemaakt tijdens de vakantie. De loper komt op het dashboard van de camper.
     
 
Han Smits met Snuf en Snuitje. Dit was een mysterie van Regina Grewe. Vier weken op een rij krijg je een stukje patroon toegemaild, puzzelen en proberen te raden wat het wordt. Samen met Ineke Wienia is het gelukt als eerste de foto te mailen naar Regina. De eerste prijs gewonnen: een leuk patroon naar keuze.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 september 2017
     
 
Marjolein Marseille; eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
  detail
     
 
Wilma Strijbosch; “Sterren maken”, Patchwork + Quilten – H.
  detail
     
 
Liesbeth Smit; “Art special”, een boxkleed voor het eerste kleinkind. Inspiratiebron: het Quiltersgilde. Patchwork – H, Quilten -M.   detail
     
 
Elly van Overbeek; “Sealife”, gemaakt voor haar 5e kleinzoon, een boxkleed waarmee hij ook kan spelen. Eigen ontwerp. O.a. applicatie en borduren, met katoen, badstof, tule en haakwerk . Patchwork + Quilten – M.    detail
     
 
Maria van der Wijst; “Van lichtgroen tot paars”; Paperpiecing; Patchwork + Quilten – M.   detail
     
Tineke Mulder; “Nicci 15”, gemaakt voor haar kleindochter die volgende week 15 wordt. Techniek: versnijden van blokken. Inspiratiebron: een Tsjechisch quiltblad bij Iet van de Vrande. Patchwork + Quilten – M.
     
 
achterkant
  detail
     
Show and tell van Anja van Gerwen, open quilt atelier van 4 september 2017
Anja is ongeveer 25 jaar geleden begonnen met Quilten, eerst zelf geprobeerd en toen lessen   gevolgd bij Wilma. Sindsdien volgt ze door het hele land cursussen en heeft ze zich ontwikkeld tot een expert in het maken van antieke quilts met applicatie.
     
 
de eerste grote quilt, de Sampler van de les bij Wilma.
  detail
     
 
Log Cabin
  detail merkenlap quilt
     
 
quilt naar voorbeeld van Jan Mullen met de techniek “Schots en scheef”.   detail
     
 
“Seven Sisters”, een quilt met speciale herinneringen aan haar moeder. Omdat hij altijd op tafel ligt is het midden licht verschoten.   detail
     
 
“Blended quilt”
  detail
     
 
“Klaprozenquilt”
  detail
     
 
“Square in square”, met veel verschillende technieken zoals: trapunto, zaans stikwerk, echo en raster quilten.    detail
     
 
“Crazy Quilt
  detail
     
 
“Dear Jane”
  detail
     
 
“Mrs. Vigor’s Medaillon Quilt”
  detail
     
 
“Rood aqua quiltje met stoffen van Mary Koval”.
  detail
     
 
“Pocket of Posies”, gemaakt met 20 verschillende stofjes.
  detail
     
 
“Leanne’s House”
  detail
     
 
“Guute’s Antieke Quilt”
  detail
     
 
“Camelot”
  detail
     
 
Reproductie stofjes van Petra Prins
  detail
     
 
Babybed quiltje
  detail
     
 
“Jane Austen
  detail
     
 
techniekenquiltje naar Willyne Hammerstein
  op de achterkant de stof waarmee alle verschillende zeshoeken gemaakt zijn.
 
“Civil War Tribute”, een blok van de maand project
  detail
     
 
“Antique Wedding Sampler” van Di Ford, een blok van de maand project van De Haan en Wagemakers.   detail
     
“Mount Melick”, ook van Di Ford, als mystery verschenen in Quiltmania.
details
     

“Diamonds and Hexagons” uit een boek van Annette Gero.

details
     
 
“Whirligig Quilt”
  detail
     
“Irish Circles “, van oorsprong een 19e eeuwse huwelijksquilt. Karin Cunningham heeft hier een eigen ontwerp van gemaakt.
details
     

Anja werkt altijd aan een paar quilts tegelijkertijd. De top wordt met de hand gepatched en tegenwoordig laat Anja het doorquilten over aan een professionele longarm quiltster. De volgende quilts zijn nog in de maak.

 
“Stonefields Quilt”, voor kleindochter Maud.
  detail
     
 
“Hertfordshire Quilt” van Carolyn Koning.   detail
     
“Mary Tolman”, een reproductie van een quilt uit 1850 voor de broer van Mary die in Australië woonde. Hij bevat meer dan 3000 hexagrammen.
 
achterkant
  detail
     
 
Japans tasje voor naaispulletjes
  de binnenkant
     
 
tas met geappliqueerde strookjes
  detail
     
Wilma bedankt Anja hartelijk voor het showen van haar prachtige quilts.
     
Show and tell van Corinne Zambeek, open quilt atelier van 12 juni 2017
     
Corinne vertelt enthousiast over haar manier van werken met veel tips over het gebruik van allerlei materialen, garens, afwerkingen etc.  Het is heel boeiend te horen hoe de ontstaansgeschiedenis van het drieluik “Vrede” is geweest en hoe ze aan de serie “Levenspad” heeft gewerkt.
     
 
rechts “Vrede 01 “, links “Vrede 02”.
  “Vrede 03”. Hiermee heeft Corinne vorig jaar op de OEQC een prijs gewonnen.
     
details
     
 
handtekening op “Vrede 03”.
  Vlnr.  Levenspad 08, 06, 01.
     
 
detail 08
  detail 06, gewerkt met kippengaas
     
 
detail 01
  Levenspad 04
     
details
     
 
Levenspad 02
  detail
     
Levenspad 11
details
     
 
Levenspad 07
  detail
     
 
Levenspad 05
  detail
     
 
Levenspad 03
  detail
     
 
Levenspad 09
  detail
     
 
Levenspad 10
  detail
     
 
Forrest
  detail
     
Wilma bedankt Corinne heel hartelijk voor haar presentatie. Heel speciaal dat ze toch gekomen is omdat ze morgen heel vroeg op vakantie gaat. Daarom een mini boeketje met bloemenbon voor een boeket bij terugkomst.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 12 juni 2017
     
 
Monique Müter, “Tilly’s treasure”; gemaakt naar een patroon met deze naam uit het quiltboek “Nickel Quilts” voor een vriendin die Tilly heet. Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Monique Müter, “Paarse Quilt”; eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M. Jaren geleden kreeg de Kwiebieb bij de boeken een half afgemaakt paars quiltblok. Monique heeft er een klein quiltje van gemaakt door er bijpassende stof en een patroon bij te zoeken. detail
     
Ineke Wienia, “Dorpje van Reiko Kato”; gemaakt naar een patroon uit Quiltmania. Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
Ineke Wienia, “Snuf en Snuitje”; een mysterie van Regina Rewe. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
Carla Hoppenbrouwers, Sashiko. Eigen ontwerp, gemaakt om sashiko uit te proberen.
detail
     
 
Marie Lankreijer; het middendeel is de Variation Star uit het boek van Karin Pieterse, de rand komt uit de Quiltmakers van Petra Prins. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
 
Gerda Smeenk, gemaakt voor een vriendin die vaak overdag  moet rusten. Patchwork – H + M, Quilten – H.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 april 2017
     
 
Han Smits, “De Bremer Stadsmuzikanten”, een mysterie via de website van Ula Lenz; paper-piecing. De enige aanwijzing bij het patroon is een kleurenschema. Op de maat van het wisselhuisje gemaakt. Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Corrie Kelders, “Op stok”,  paper-piecing naar een patroon van Wendy Vosters. Gemaakt voor B en B in Zuid-Limburg waar Corrie tijdens haar verblijf verwend wordt met kippengeluiden en een vers eitje bij het ontbijt. Patchwork – M, Quilten – H. detail
     
 
Liesbeth Vermeulen, “Creatie in ’t Groen”, Sampler van de cursus bij Wilma. Uitgangspunt is de paars/blauwe stof geweest die lang geleden meegekomen is uit Indonesië. Patchwork + Quilten - H. detail
     
 
Marjolein Marseille; sprei, gemaakt voor een 80-jarige vriendin. Log-cabin. detail
     
   
Carla Hoppenbrouwers, “Zomer”. Applicatie, Patchwork + Quilten – H. Een eenvoudig, klein quiltje wat makkelijk te maken was tijdens de vakantie.    
     
 
Marie Lankreijer; tas, gemaakt van een halve jellyroll. Zo ontworpen dat hij precies in haar fietstas past. Patchwork – H, Quilten – M. detail
     
Els Leyten, “Poezensprookje”; gemaakt met als inspiratiebron het boek “Tangram Kat”. Patchwork + Quilten – M.
details
     
 
Mariet Cox; loper, gemaakt naar een ontwerp van Tineke Mulder. Patchwork – M, Quilten – H.   detail
     
 
Mariet Cox, “Opvliegers”; gemaakt na het zien van een quilt van Dineke van der Looij tijdens een Show and Tell Mix. Patchwork – M, Quilten – H. detail
     
 
Mariet Cox, kussenhoes met  aan beide zijden een ontwerp uit de cursus Round Around van Wilma.
     
Tineke Mulder, ‘Memories”; in 2002 begonnen met stof van de jurkjes van de toen 1-jarige kleindochter. Tijdens reizen en verblijf in het buitenland stofjes verzameld die allemaal in de quilt terecht zijn gekomen. Gemaakt naar een patroon van Yoko Saito uit een Japans boek. Patchwork + Quilten – H. Tweezijdig gequilt op de methode van Valerie. detail
     
 
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 maart 2017
     
 
Ineke Wienia, kerstquiltje; gemaakt van een gekocht kerstpakketje. Patchwork + Quilten – M.   detail
     
 
Ineke Wienia, “Mijn ouderlijk huis”, glas in lood, paperpiecing; Ineke heeft het raam naast de voordeur van haar ouderlijk huis nagemaakt op ware grootte.   Detail van de achterkant. Hierop staan een aantal dierbare foto’s van het huis.
     
 
Han Smits, “Groei”; het idee komt van internet, wel een eigen ontwerp. Het stellen stengels voor die uit de grond omhoog groeien. Gemaakt met de nieuwe naaimachine, als oefening.    detail
     
 
Monique Müter, tafelkleedje; gemaakt van restjes en “weesblokjes”. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.   detail
     
 
Monique Müter, babyquiltje; gemaakt van een pakketje stofjes die Monique op donderdag van Han gekregen had. De maandag erop was de quilt al klaar! Bestemd voor de nieuwe kleindochter van Han. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.   detail
     
 
Carla Hoppenbrouwers, meetlat; gemaakt van een voorbedrukte lap. detail
     
 
Corrie van Limpt, “Le Sac”; na het zien van de tas van Thea Bergmeester op een tentoonstelling wilde Corrie hem ook maken. Dit was haar eerste aanzet tot quilten! Allerlei technieken gebruikt; Patchwork + Quilten – H. detail
     
Janny de Kievit, “Lief”; de tekeningen van de dieren komen van internet en zijn met behulp van freezer paper met de hand op de quilt gezet. Gemaakt voor het kleinkind dat deze maand geboren wordt.  Patchwork + Quilten – M.
     
 
Label
  detail
     
 
Mien Baselmans, “Picknickquilt”, gemaakt op een workshop bij Wilma. Patchwork + Quilten – M.   detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 februari 2017
     
Regina Vos, “Het Tapijt”, “vloerkleed” voor aan de wand; eigen ontwerp. Techniek: Stof om  papieren hexagonnen gelijmd en met de hand aan elkaar genaaid. Na het in elkaar zetten van de top de papiertjes weer verwijderd. Quilten – M.
     
details
     
Lilian Buijs, naaimachinehoes uit tijdschrift Quilt & Zo. Patchwork + Quilten – H. Lilian heeft voor de eerste keer haar naaimachine zelf gekocht en was er zo blij mee dat ze vond dat het een mooie hoes verdiende.
     
details
     
Lilian Buijs, “Daddy’s Shirts”, een memory quilt met inspiratie van Pinterest. Gebruikte materialen: voor de voorkant overhemden en blouses van haar vader, voor de achterkant oude spijkerbroeken. Deze quilt is speciaal gemaakt voor haar zus. Patchwork + Quilten – M.
     
 
achterkant
 
label
     
Jackie Jenkins, “Kaleidoscope Kwis”, uit het boek “One Block Wonders”; gebruikte stof: Japanese Chrysanthemum van Philip Jacobs.  Patchwork - M, Quilten – H. De quilt is gemaakt voor  haar dochter.
     
 
achterkant, gemaakt van de originele stof.
  detail
     
Els Leyten, “Kippenhok”; eigen ontwerp. Patchwork – H, Quilten – M.
     
details
     
Maria van der Wijst, “Draaiingen”, log-cabin variatie; Patchwork + Quilten – M. Maria is er op het quiltweekend van 2015 mee begonnen en heeft het tijdens het weekend van 2016 doorgequilt.
     
details
     
Wilma Meulenbroeks, telefoonhoesje; eigen ontwerp; techniek: Cathedral Window , Patchwork + Quilten - H.
     
Show and tell special door Monique Müter. Voor alle foto's en tekst klik op Show and tell Special Monique