Show and tell leden, opgestuurde foto's vanaf mei 2020
     

Ineke. Paasquilt. Maart 2021

   
     
 
Monique. Opdracht van Angela van de Quiltpuzzel. Sterren van randstof. 160 bij 220 cm. Niet moeilijk en een prachtig effect.
Corrie: 366 bloemetjes voor 2020
     

..........................................................Karin. Quilt van de Sugaridoo Bernina quilt along waar ik een jaar mee bezig ben geweest.

     

...........................................................

Karin. De berenquilt heb ik gemaakt voor een collega die net bevallen is van een zoon en dol is op paars. Februari 2021.

     

... ....

Februari 2021. Angelie. Quilt voor mijn kleinzoon Pim. Hij is helemaal weg van auto's

     
   
Carla. Pakketje gekocht en met de naaimachine gemaakt. Februari 2021.    
     
 
Sonja, februari 2021. Quilt bestemd voor mijn oudste kleinzoon die 10 jaar werd. De achterkant is van een Ajax dekbedhoes want hij is een echte Amsterdammer.
     
Marja. 2 Kleedjes voor de tuintafel. Gewoon lekker Brabants
Ineke (februari 2021)
     
Marijke januari 2021
Quatre Blue
  Quilt voor mijn kleindochter
     
Carla januari 2021
Kerstkleed gemaakt met stoffen van Jim Shore, waar wij ook kerstgroepjes van hebben. Heb hiermee met mijn nieuwe naaimachine kunnen oefenen want ik heb het helemaal met de machine gedaan. Eindelijk is hij af, ik ben wel erg trots. Jaren mee bezig geweest, weg gelegd weer opgepakt en weer weg gelegd omdat het niet lukte met mijn handen, maar wilde het klaar hebben voor de tentoonstelling. Dat was gelukt maar toen kwam corona, ik hoop dat ik hem toch een keer kan laten zien als we weer bij elkaar mogen komen.
     
januari 2021. Ody: Een quiltje dat ik onlangs gemaakt heb voor iemand die zelf een teckeltje heeft (die heet Tiko). Hij heet daarom "vriendje van Tiko". Het ontwerp komt van Pinterest.
     

Anja en

Liesbeth

dec. 2020

vlaggetjes, mery xmas
 
Tevreden kerstman
     
december 2020, Ineke kerstman
     
Ineke
November 2020. Schering en inslag. Gemaakt van restjes stof van kleren die ik voor mijn eigen kinderen gemaakt heb.
achterkant
     
Ineke
November 2020. Tafelkleed   Gemaakt van deze gestreepte stoffen
     
 
Hier mijn ijsvogel. Cees (mijn man) heeft het huisje gemaakt. Groetjes van Angelie.   Angelie. Een leuke kip. Hangt in de keuken.
     
 
Ineke. Atelier Poppedeyntje geeft iedere maand, 12 maanden lang, een nieuw applicatiepatroon. Hier is januari. Een heel gepriegel maar zeker in deze tijd best leuk werk.   Ineke. Van alle kleren die ik voor mijn kinderen jarenlang gemaakt heb, heb ik de restanten bewaard. Ik wilde er altijd nog iets mee doen. Uiteindelijk kwam het idee er een Schering en Inslag van te maken. De top is af, nu nog de achterkant met resten corduroy en fleece. Een feest van herkenning voor mijn kinderen.
     
 
  Janny. Ik heb deze quilt van flanel gemaakt voor mijn kleindochter.  Ze is er superblij mee. Ben lange tijd bezig geweest om stofjes te verzamelen, het waren uiteindelijk 238 blokjes, dus 2 keer 238 lapjes.
     
 
     

achterkant

Tineke. “Zoekplaatjes voor Fedde”, een speelkleed voor kleinzoon Fedde. De zoekplaatjes komen uit een overgebleven stuk van de gordijnen voor de babykamer. De leuke bolletjesstoffen zijn van de Quiltpuzzel. Met de naaimachine in elkaar gezet en gequilt.

     
 
Coby. Mondkapje   Patroon
     
Pleuni. "Slaap Ravi slaap". Quilt als deken voor Ravi zijn ledikantje. Alles met de hand gedaan, behalve de vierkanten.
details
     
 
Han. Paaskonijn. Flessenhoes, gemaakt voor de verjaardag van Nanne. Past over haar favoriete fles priklimonade, die ze alleen bij oma krijgt.   Han. Geboorte-quiltje. Voor Olly, gemaakt naar het geboortekaartje. Staart van de draak is los en met prairiepoints, zodat een kopie van het mannetje er aan kan hangen, net als op het kaartje.
 
Han. Eekhoorn in de tuin. Naar het boek van Heleen Pinkster. Gemaakt omdat er iedere dag een eekhoorn in onze tuin komt.   Label met eigen foto.
 
Han. Vlaggetjes-lijn. Voor de pasgeboren Joep een slinger, net als voor zijn oudere broertje. Kleuren van het geboortekaartje, gecombineerd met Vliscostof.   Han. Poes onder de paraplu. Heb de Mysterie van Regina Grewe op kunnen lossen! Is nog in de maak- er komt nog een border omheen.
     
 
Annie. Ik heb een quiltje gemaakt met patroon uit Quiltnieuws van december 2019. Hollandse Stoffen uit Staphorst.   Corrie. Kijk, zo wordt de quilt met elke dag een bloemetje van de gemiddelde temperatuur. Hier ben ik mee bezig.
     
detail
Liesbeth. Vorig jaar augustus werd onze kleindochter Caro geboren.
Ik had van dertig jaar terug nog allerlei licht rose lapjes van de wellicht bij ieder bekende Laura Asley. Inmiddels vond ik ze duf en moesten ze van mij mijn doos uit. Dus dat werd snijden en nog eens snijden.
De afspraak met mezelf was, er wordt niets bijgekocht. Restjes. Gelukkig had ik nogal wat rood en bloementjes stof. Ik sneed lapkes van 1,5 inch bij 3,5 inch. Ik heb ze niet geteld maar ik schat tussen de 1000 en 1250. Die zette ik met de kopse kanten aan elkaar. Afwisselend een laura Asley stofje en wat anders. Zo ontstonden er stroken van 32 stuks lang. Zeven stroken werden en in half steens verband aan elkaar gezet. Ik kreeg zo iets van drie en halve meter.  En toen kon ik driehoeken snijden, die vervolgens tot vierkanten werden gemaakt. Ik heb alle stukken eerst machinaal door gequilt.
Toen dat gefixt was, mocht ik van mezelf naar Angela om het groen voor er tussen te kopen. Toen kwam het bekende door bikkelen. Dat vind  ik zelf met minst leuke gedeelte van het quilten afwerken maar nu het klaar is ben ik tevreden.
De quilt komt op haar bed te liggen want kleine Caro heeft haast en kroop zonder pardon van haar kleedje af, hup naar de keuken om te onderzoeken wat zij daar tegen kwam. Jammer Oma, had je wat sneller moeten zijn.
     
 
Riek. Hoi allemaal, ik heb een quilt gemaakt van oude spijkerbroeken. Ik heb de quilt op de naaimachine gemaakt en ook het doorquilten.
     
 
Regina. Lentequiltje. De tulpjes zijn met de machine geappliceerd. Doorgequilt met de machine.   Carla. In deze moeilijke tijd ben ik een quilt gaan maken voor mijn zoon en schoondochter die samen een huis in Duitsland hebben gekocht. Door dat ik niet naar Angela kon zijn alle stofjes uit mijn voorraad gehaald. Het was heel leuk om te appliceren. Ze krijgen de quilt pas als ze verhuisd zijn en ze hebben alleen een klein detail mogen zien.
     
 
 

Geen quilt, maar ik heb wel wat gefröbeld op verzoek van mijn kleindochter. 
Daarna nog een vlinder gemaakt voor kleinzoon.

Groetjes
Emmy

 

     
 
Marja  

Ik heb pannenlappen gemaakt voor een neef die in Engeland zou gaan trouwen 30 mei. Helaas is de trouwerij uitgesteld maar het cadeautje ligt klaar. Groet, Marjan

     
 
Tineke. Dit is mijn quilt die doet denken aan de zonnebloemen in Frankrijk, waar wij dit jaar helaas niet naartoe kunnen.
  Monique. Twee jaar geleden heb ik dit borduurwerkje gemaakt. Nu ben ik er eindelijk aan toe gekomen om er een randje omheen te maken en het af te werken. De rand is uit restjes flanel en bestaat uit 236 stukjes. 
     
 

Hierbij stuur ik 2 foto’s de quilt heet lijnenspel met de machine in elkaar genaaid en ook met de machine gequilt.
Techniek heet x blocks volgens een patroon gemaakt. In de corona tijd afgemaakt. Groetjes Tonnie.

     
 
Monique. Nieuw quiltje voor op de bank met wollen batting dus heerlijk licht en warm.
     
Monique. Dit is een wandkleedje van flanel,  de achtergrond heb ik vorig jaar gemaakt en nu de applicatie en het borduurwerk. Dit was een pakket, oorspronkelijk was het een afbeelding van een hond en een kat maar ik heb er een slapende kat met een vogeltje van gemaakt. De takken met kersen en vogeltjes waren wel zo voorgetekend.
     
 
Ineke. Gemaakt van een sjabloon dat ik al jaren had liggen. En van stofjes uit mijn voorraad!
     
 
Ik heb de laatste tijd ook kaarten gemaakt van allerlei restjes om te versturen. Lieve groeten, Janny.
     
 
Helma. Met de hand geappliqueerd en met machine verder afgewerkt. Naar een plaatje gevonden op pinterest. Quilt heet “Mara” naar mijn oude hond (15,5 jaar)
     
 
Ineke. Een opkikkertje
 

Corrie. Eigenlijk nog eerder gedaan, dan naar winkel gaan om kaart uit te zoeken. Bedankt, blijf gezond.

   
Monique. Perfect op tijd voor moederdag.
   
     
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 maart 2020
     

 

detail

 

 

Helma heeft naar een patroon van Maaike Bakker de quilt “Mary Poppins” gemaakt, d.m.v. paper-piecing en applicatie. Patchwork + Quilten – M.
     
Dit patroon van Tula Pink heeft Caroline met kartonnetjes in elkaar gezet. Patchwork + Quilten – H
details
     
detail

Deel 5 van de Amish serie van Monique, waarbij ze deze keer extra aandacht aan het doorquilten heeft besteed. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M
     
detail
Ineke heeft in 2019 meegedaan met de “Rows of the Dutch Quilters”, een mysterie van 4 Nederlandse quiltwinkels waarbij je iedere maand een nieuw blok kunt downloaden. Ze heeft haar eigen stofjes gebruikt. Patchwork + Quilten – M.
     
Het “Blok aan mijn been” van Pleuni is een quilt waaraan ze door allerlei tegenslagen met haar gezondheid 5 jaar gewerkt heeft. Hij moest nu echt af voor de lustrumtentoonstelling en het is gelukt! Patchwork + Quilten – H.
details
     
Marie heeft de quilt “Herfst” gemaakt voor haar zoon. De inspiratiebron was de cursus Log-Cabin. Patchwork- H+M, Quilten – M.
 
de achterkant met verrassende strepen  
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 februari 2020
     
Regine heeft een “Dear Jane” quilt gemaakt voor haar 60ste verjaardag. Patchwork H+M, Quilten – H.
details
     
De “Dear Jane” quilt van Karin is een Dear Jane met een vleugje Karin. Ze heeft de paper-piece methode gebruikt en is er 2 jaar mee bezig geweest. Patchwork - H, Quilten – M.
details
     
 
Gerda heeft de inspiratie voor dit patroon uit “Little log cabin blocks” gehaald. Met de hand gequilt.
detail
     
 
Lenie en Liesbeth hebben allebei een trapunto kussen gemaakt, met de naaimachine.
detail van het kussen van Liesbeth
 
detail van het kussen van Lenie
 
detail van de oefenlap die Lenie heeft gemaakt
     
 
Van de vele verzamelde restjes heeft Maria een quilt gemaakt met kleurrijke vierkantjes. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
Mariet heeft van de mysterie van vorig jaar een lopertje gemaakt i.p.v. een tas. Patchwork – M, Quilten – H
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 januari 2020
     
 
Carla zag terwijl ze op vakantie was op Texel een pakket met batikstoffen in prachtige kleuren. Daar heeft ze deze quilt in log-cabin techniek van gemaakt. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
De Quiltpuzzel gaat deze quilt, genaamd “Harmony”, dit jaar als blok van de maand uitgeven. Monique heeft hem voor Angela in één maand tijd in elkaar gezet en gequilt.  Patchwork + Quilten – M.
label
     
details
     
 
Een Kerstkrans met lampjes, gemaakt door Ineke van een strokenpakket met kerststofjes. In de krans komen alle stofjes goed tot hun recht.
detail
     
 

Tijdens een cursus confetti quilten door Hanneke Nijssen bij quiltshop Leur heeft Elly dit quiltje gemaakt. De voorstelling op het quiltje is opgebouwd uit allerlei kleine snippertjes stof.

 
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 december 2019
     
Han heeft een rond tafelkleed met Vlisco vrouwtjes gemaakt n.a.v. de presentatie van Mien Boerekamp
 
Han heeft ook een kerstboom-cadeauhoes voor een fles gemaakt versierd met belletjes uit het nieuwste Patchwork Magazin tijdschrift.
     
 

achterkant

Monique heeft deel 4 uit een reeks van 7 amish quilts gemaakt. Ze probeert iedere maand 1 quilt af te werken.
     
 
Angelique heeft een adventspop gemaakt naar een bestaand patroon
     
 
Ody heeft bestek-zakjes voor kerstmis gemaakt met een lintje voor het servet.
     
 
Liesbeth heeft een Sinterklaasquilt gemaakt naar een patroon van Maaike Bakker
     
 
Maria showt haar Perspectief quilt gemaakt met foundation techniek, met de hand. Met de machine doorgequilt.
     
Angela showt haar Escher meets Mondriaan. Eigen ontwerp. Binnenkort komt er bij de Quiltpuzzel een workshop.
Ook heeft Angela een temperatuurquilt gemaakt. Iedere maand een vlieger, iedere dag een strikje met de kleur van de temperatuur. Ook hiervan binnenkort een workshop bij de Quiltpuzzel
     
 
Ineke heeft Tante Jet gemaakt met allerlei ge-orven werkstukjes van tante als handwerk-eerbetoon.
     
 
Carla heeft op de beurs in Den Bosch dit patroon voor kerstboompjes gekocht.
 
Met de nieuwe Brother snijmachine is Carla gaan oefenen. Daar is deze zonneboem het resultaat van.
     
 
Ingrid heeft deze kerstboom gemaakt met de applicatie-techniek.
     
Tijdens de mix werden veel werkstukken geshowd aan de verschillende tafels.
 
 
 
 
 
   
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 november 2019
     
Kussen met eenhoorn voor kleindochter voor 5 december van Ineke.
 
Kerstloper van vorig jaar groter gemaakt met een brede rand eronder zodat het nu een kersttafelkleed is (Ineke).
     
Monique heeft deel 3 van Amish serie gemaakt. Amish Lone Star
 
     
 
 
 
Janny's 6-jarige kleindochter heeft het ontwerp voor de quilt getekend en lapjes, pailletjes, bandjes etc. uitgezocht. De raampjes van het kasteel kunnen allemaal open. Oma mocht het maken zoals Emma het wilde. Het is een bijzondere quilt geworden.
     
Marjolein heeft een quilt van allemaal resten gemaakt met ook wit erin verwerkt, zoals Irma Eskes ons allemaal eerder aangeraden had dit vaker te doen.
     
 
Marijke heeft voor haar zoon Jop deze quilt gemaakt. Eigen ontwerp.
     
 
Marie heeft van de mysterie een praktische werktas gemaakt met heel veel vakken om o.a. snijmat, liniaal etc. mee te nemen.
     
Toos heeft kerstplacemats gemaakt voor de kinderen met hun naam op de achterkant.
 
     
Elly heeft voor haar derde kleinkind Jason dit Lion King speelkleed gemaakt. Het werd een haastklus want hij werd 3 weken te vroeg geboren.
 
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 7 oktober 2019
     
“Do you come from a land Down Under?” Marieke heeft dit Amerikaanse patroon van Sassafras Lane, plus alle paper piece foundation, gekocht tijdens haar vakantie in Nieuw Zeeland, waar ze de quilt zag hangen in een quiltwinkel. Terug in Nederland er meteen aan begonnen. Patchwork – M, Quilten – H.
details
     
De “Vrolijke sterren (crystals)“ heeft Ineke op Facebook gezien en nagetekend. Ze kwam er naderhand achter dat de originele blokken veel groter waren. Vandaar dat ze wat problemen met de naden en de binnenhoeken had. Patchwork – M  met paper piecing, Quilten M. 
detail
     
Han heeft uit het boek van Maaike Bakker “Garden Path” de quilt “Langs het tuinpad” gemaakt d.m.v. paper piecing. Ze heeft voor de bloemen een eigen versie gebruikt. De stenen en bladeren heeft ze gedubbeld en er bovenop gewerkt. Patchwork + Quilten – M.
details
     
“Amish nr. 2” van Monique, de tweede quilt in wat een serie Amish quilts moet worden. Monique wil er elke maand een af hebben. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
“Twisted Spring”, een lente quiltje van Regina. Eigen ontwerp met als inspiratiebron het internet. Ze heeft het koordvoetje gebruikt op de machine en allerlei borduursteken aangebracht met de hand.
details
     
 
Emmy heeft een stukje Japans vlechtwerk gemaakt om de techniek uit te proberen.   Voor haar kleinzoon heeft Emmy een quilt gemaakt met dinosaurussen. Het patroon komt van de Quiltpuzzel. Patchwork + Quilten – H+M.
details
     
 
Voor de “Navajo Quilt” heeft Angelie tijdens een reis door de Verenigde Staten het patroon en de stof gekocht. Patchwork – M, Quilten – H+M. 
achterkant
     
Maria heeft veel restjes gebruikt voor deze quilt met het snail’s trail patroon. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
 
Voor de hoes voor haar e-reader heeft Ody het pakketje gebruikt van de Rainbow Quilters. Eigen ontwerp met extra versieringen. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 september 2019
     
  detail
Gerda heeft voor haar eerste achterkleinkind een speelkleed gemaakt met allerlei beestjes en figuurtjes. Het stof en het idee is door haar kleinkinderen aangedragen, de rest is Gerda’s fantasie. Patchwork +Quilten – H.
     
  detail
“Herinnering”, een quilt gemaakt door Gerda met de Stack and Wack methode. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – H.
     
 

detail van de lieve kant

“Xavian”, een quilt met twee kanten, een lieve en een stoere kant, die Annemiek gemaakt heeft voor haar kleinzoon Xavian. Zijn naam en geboortedatum zijn er op geborduurd. Patchwork – H+M, Quilten – H. De quiltblokken zijn met de Quilt as you go methode in elkaar gezet.
     
 
De stoere kant van de quilt.
  detail
     
“Huwelijksquilt”, gemaakt door Karin voor haar dochter en schoonzoon. Eigen ontwerp met veel persoonlijke details uit het leven van het getrouwde paar.  Patchwork – H+M, Quilten – M.
details
     
  detail
Voor haar schoondochter heeft Riet een quilt gemaakt waarbij ze de stofjes gebruikt heeft uit het stoffenpakketje dat we vorig jaar als cadeautje van de vereniging hebben gekregen. Ze heeft er bij Angela nog stofjes bij gezocht.  Eigen ontwerp; Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Monique heeft voor haar aankomende kleinkind een box quilt gemaakt. De inspiratie komt van de Quiltsteek in Best. Patchwork + Quilten – M.
     
 
Monique is in de ban van de Amish Quilts. Dit is nr. 1 van een serie van 7. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
achterkant
     
  detail
Marjolein heeft voor haar zus een sprei gemaakt in log cabin techniek. Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Het ontwerp voor deze quilt komt van “Rows from the Dutch Quilters” waar Ineke haar eigen draai aan heeft gegeven. Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
“Storm at Sea” maar anders. Ineke heeft deze quilt gemaakt van de stofjes uit het stoffenpakketje van vorig jaar. De inspiratie komt van Facebook. Ze heeft gewerkt met doorzichtige siliconen stempels van Storm at Sea. Patchwork + Quilten – M.  
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 juni 2019
     
Marjolein heeft  een sprei gemaakt van log cabin blokken. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
“Voorjaarsgeluid”, een quiltje gemaakt door Han d.m.v. foundation piecing, afkomstig van de website van Regina Grewe.
 
Han maakt vaak kleine quiltjes als een speciaal aandenken voor familie en vrienden. Daar zijn dit twee voorbeelden van.
     
 
detail
De quilt “Jitterbug” van Adriana is gemaakt van een jellyroll met als inspiratiebron het boek “Quilten met Layercakes, Jellyrolls en Charmpacks”. Patchwork H + M, Quilten – H.
     
 
detail
Het ontwerp voor deze quilt heeft Gerda gemaakt op de cursus Round a Round van Wilma. Patchwork H + M, Quilten H.
     
  detail

“Juffrouw Tok” van Helma, gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Patchwork H + M, Quilten – H.

     
Een onderdeel van de Show and Tell van deze avond zijn tips om quiltwerk mee op vakantie te nemen.
Corrie heeft van een vorige mysterie uit 2010 d.m.v. een deelbare rits een handige vakantiemap gemaakt met opspelddoek en afdeklap. Zo kan ze in de auto aan haar quiltwerk werken. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Sonja neemt alles mee in een klein plastic tasje met een speciale garensnijder die mee mag in het vliegtuig. Ze neemt een aantal kleine restjes en kartonnetjes mee om hexagonnetjes te maken. Voor de quilt waar ze nu mee bezig is maakt ze ruiten van hexagons die later aan elkaar gezet worden.
een van de ruiten.
     
Monique heeft een handige tas gemaakt die opengeritst kan worden zodat hij als onderlaag gebruikt kan worden. Alles kan hier in één keer in mee. Ze heeft zelfs een mini strijkijzer en strijkbord, en een lampje.
     
Bij Angela heeft Monique een pakketje gekocht waarmee ze dit kraamcadeautje gemaakt heeft
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 mei 2019
     
 
“Van Monique voor Monique”; Monique heeft voor het schoonzusje van Joos die ook Monique heet een quilt gemaakt van diverse tafellakens, o.a. uit India, en een aantal blauwe stofjes. Eigen ontwerp, met de techniek van 60 graden driehoeken. Patchwork + Quilten – M
detail van de rand.
     
“Speelplezier met Buurpoes”; Wilma heeft voor de 1e verjaardag van kleindochter Nissa een speelgoedpouch gemaakt met Buurpoes en vogeltje Nissa in de tovertuin. Eigen ontwerp met als inspiratiebron een Woezel en Pip boekje. Techniek: Vlisofix applicatie en glas in lood biasband. Patchwork + Quilten – M.
details
     
  detail
“Quilt en Zo”; Corrie heeft deze quilt met quiltbenodigdheden gemaakt van de maandpatronen van 2013 op de website van Heleen Pinkster. Paperpiecing met gebruik van veel restjes. Zelfs de batting bestaat uit losse stukken! Patchwork - M, Quilten – H.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 1 april 2019
     
  detail
Angelie – “Canada”; het patroon is in Canada gekocht maar ze heeft er haar eigen stofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H+M.
     
Show and tell leden van quilts gemaakt uit boeken, 1 april 2019

Vanavond staan de quilts centraal die gemaakt zijn uit boeken of waarbij het boek als inspiratie gediend heeft. Veel van de boeken zijn te leen in de Kwiebieb en de avond wordt dan ook verzorgd in samenwerking met de Kwiebieb.

     
 
Joos heeft de quilt “Vrijheid“ gemaakt uit het boek “Wild van Quilt” van Ghea Goossen.   Ook voor Marieke was Ghea Goossen de inspiratie voor haar quilt.
     
 
Voor “Kleine Dear Jane” heeft Joos inspiratie gehaald uit het boek “Dear Jane”, maar er haar eigen draai aan gegeven.   Riek heeft voor haar “Dear Jane”  het boek gevolgd maar een aantal blokjes aangepast.
     
 
Marjan heeft uit het boek “Stash Buster Quilts” een boxkleed gemaakt voor haar kleinkind.   Corrie maakte de quilt “Tuin” uit een boek met paper-piece patronen van Heleen Pinkster. Corrie heeft de moeilijkste variant gekozen met hele kleine stukjes.
     
 
Thea en Annemie maken allebei een Hertfordshire quilt uit het gelijknamige boek. Voor beiden een ideaal werkje voor in de caravan. Marie heeft kerstklokjes en een “handig bakje” gemaakt uit het Quiltnieuws.
     
 
Wilma was gecharmeerd van het schaduweffect, dat bereikt wordt door het patchwork motief te gebruiken als schaduw in de achtergrond. Uit het boek “Shadow Quilts”. “Morgenster”, waarbij Monique de inspiratie voor de achtergrond uit het boek “Japanese Taupe Color Theory” gehaald heeft.
     
 
De rand voor de quilt “Wachten op Rosa” zag Monique in het boek “Judy Martin’s Log Cabin Quilt Book”. Ze heeft de quilt afgemaakt tijdens de uren dat ze in de wachtkamer zat te wachten terwijl kleindochter Rosa werd geboren. Ineke heeft uit het boek “The new hexagon” allerlei soorten hexagons gemaakt voor haar “Hexagon kerstkleed”.
     
 
Uit het boek “65 Drunkard’s Path Designs” heeft Ineke vier kussens gemaakt. Heerlijk gepuzzeld met hetzelfde motiefje in allerlei variaties. Pleuni heeft het boek “Meshwork with fabrics” gebruikt voor haar quilt. Ondanks dat het boek in het Japans is, is het Pleuni toch gelukt allerlei blokken in vlechtwerk te maken door de  duidelijke tekeningen en foto’s.
     
 
Ineke heeft een lesje vlechtwerk gekregen van Pleuni en zo is dit prachtige kleine vlechtwerkje ontstaan.   Han heeft haar “Log Cabin met een draai” gemaakt uit het gelijknamige boek.
     
 
“Garden Star” gemaakt door Han, een glas in lood quilt d.m.v. paper-piecing uit “Garden stars”.   Mien heeft vier kussenhoezen gemaakt uit het boek “Garden Stars”.
     
 
Nog een quiltje  van Han: “Harrie Potter” uit “Spellbinding quilts” Wilma bespreekt de quilts samen met het boek.
     
 
Een “Stitch ’n flip quilt” van Han uit het gelijknamige boek.   Een “Starburst mosaic” quilt van Han waarbij ze voor de sterren en de rand Vlisco stoffen gebruikt heeft. Uit het boek “Starburst mosaic”.
     
 
Carla heeft deze quilt gemaakt uit “125 Japanse quiltblokken”. Mien en Tonnie hebben samen een quilt gemaakt voor hun zus uit het boek “Diamond Quilt”.
     
De schrijfster van het boek “Quilt dimensies” gaf een workshop die Ineke gevolgd heeft.  Daaruit is dit quiltje onstaan. Volgens Ineke een hele ingewikkelde methode!
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 11 maart 2019
     
Ody heeft meegedaan met de Challenge van een paar jaar geleden en er een “Mini-Challenge” van gemaakt naar eigen ontwerp. Patchwork - H, Quilten – M.
  detail
De achterkant, samengesteld uit de restanten van de stofjes van de voorkant.
     
Er moest weer een nieuw bed komen dus moest Ria wéér een nieuwe quilt maken. Patchwork + Quilten – H.
details
     
Aangezien haar kleindochter een groter bed kreeg en haar eigen quilt wilde houden  heeft Marjolein de quilt uit elkaar gehaald en er nieuwe blokken aan toegevoegd. Van de extra blokken die ze over had heeft ze een kleine quilt gemaakt met versneden blokken. Patchwork + Quilten – M.
details
     
  detail
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel onstaan. Patchwork + Quilten – M.
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
     
achterkant plus detail
     
label  
     
  detail
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
  detail
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
     
  detail
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail   detail van de rand
     
  detail
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
Show and tell special van de VIP-groep
Na vanaf 1995 quiltlessen gevolgd te hebben in Valkenswaard bij Ina Veenstra komen de 7 leden van de groep nog steeds eens in de 6 weken bij elkaar. Vier van de leden zijn lid van onze vereniging en zorgen vanavond voor een Show and Tell van hun werk door de jaren heen.  De naam VIP-groep is door Ina bedacht omdat ze hun niets meer kon leren. Hun interesse ligt voornamelijk in het traditioneel quilten met af en toe een uitstapje naar het vrije werk.
     
 
De quilts liggen klaar op het podium en de laatste details worden nog even doorgenomen.
     
Show and tell Leny, 4 februari 2019    
Sampler uit 1995. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Een quilt gemaakt voor haar dochter in 1997. Met de hand gequilt. detail
     
 
“Wheel of mysterie”.
  detail
     
 
“Blokken”; Patchwork + Quilten – H.
  detail
     
  detail
“White on White”; uit 2000. Blokken van 30 x 30 cm met de hand gequilt en daarna alles op de manier van “Quilt as you go” aan elkaar gezet.
     
  detail
boxkleed met verschillende Nijntjes gemaakt in 2002 voor haar kleinkind.
     
  detail
“Grootmoeders bloementuin”, gemaakt van allerlei stofjes en versierd met knopen.
     
 
“Amish ster”; 2010, gemaakt naar een patroon uit een boek. Patchwork + Quilten – H.   Zeshoekige quilt in log-cabin techniek
     
  detail
“Sterrenquilt”, uit 2011 naar een patroon van Leur. Paperpiecing en met de hand gequilt. 
     
 
“Tegelquilt”, gemaakt met een techniek van stof versnijden. detail
     
  detail
“Bollenquilt”, naar een patroon uit een boek. Het eerste probeersel om met de naaimachine te meanderen.
     
 
Cirkels verknippen.
  detail
     
  detail
“Sterrenquiltje”, naar een patroon van Jinny Beyer. Gemaakt met Paperpiecing.
     
  detail
“Vogels en vissen”, eigen ontwerp met als inspiratie een tekening van Escher.
     
  detail
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel ontstaan. Patchwork + Quilten – M.
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
achterkant plus detail
label  
     
  detail
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
  detail
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
     
  detail
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail
  detail van de rand
     
  detail
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
     
Show and tell van Mariet, 4 februari 2019  
“Sampler”; uit 1995. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
Bloemen in glas in lood uit 1999. Mariet heeft het “lood” van grijze voeringstof gemaakt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Loper bestaande uit vierkanten. Het patroon met stof gekocht op een tentoonstelling.
     
  “Appelkroost”; eerst alle delen gesneden en uitgelegd, daarna aan elkaar gestikt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
“Blue Rhapsody”; Bargello techniek, gemaakt voor haar zoon. Patchwork – M, Quilten H.
     
wandkleed met Celtic applicatie; Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
Vierkant
  detail
     
 
Gemaakt op een cursus bij Mirjam Pet
  detail
     
 
Quiltje met vissen naar een tekening van haar man.
  detail
     
 
Sampler
  welkomstquiltje
     
 

Bloemen”, met applicatie van hexagons.

  detail
     
 
“Kolibrie”
  detail
     
 
Glas in lood vierluik
  detail
     
Geboortequiltje voor een kleinzoon.
     
 
“De Druppel”
  detail
     
Show and tell Mien, 4 februari 2019  
  detail
Sampler, ook voor Mien de eerste quilt in 1996. Patchwork + Quilten – H.
     
Op de cursus van Ina kreeg iedereen een patroontje waarmee je aan de slag kon gaan. Mien heeft hier reststofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H.
     
  detail
“Berenquilt”, applicatie; een speelkleed gemaakt voor haar petekind. Patchwork – M, Quilten – H.
     
Bargello, dit was een onderdeel van de beginnerscursus. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
“Bloementuin”, Mien heeft hier kleding in verwerkt en o.a. applicatie gebruikt. Gemaakt in 2002 voor haar petekind. Als ze niet kon slapen ging ze met de knoopjes spelen. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
Log cabin, gemaakt naar een patroon uit een tijdschrift. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
“Golven”, in 2009 een workshop gevolgd bij Joke Rediker waarbij de stofjes geverfd werden in de magnetron. Deze stofjes zijn verwerkt in de blokjes. Patchwork -M, Quilten – H.
     
 
detail
“Diamonds”; het boek gekocht om jaren later de quilt te maken. Maar haar zus vroeg haar de quilt te maken. Patchwork – H. Machinaal gequilt door Wendy Janssen.
     
 
detail
Picknickquilt, gemaakt op een cursus bij Wilma. Met verschillende steken machinaal gequilt.
     
 
label
“Folly”, 2014-2016; gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Techniek: applicatie.  Het is een zomersprei voor haar zus. Patchwork + Quilten – M.
details
     
In 2017 heeft Mien een workshop gevolgd bij Hanneke Nijssen in Etten-Leur. De volgende quiltjes zijn variaties daarop:
  “Zonsondergang in Afrika”
   
 
“Sterren”, de sterren zijn machinaal geborduurd.
  detail
     
 
“Vlindertuin”,  hiervoor is een snijtechniek gebruikt.
  detail
     
“Stropdassenquilt”, Paperpiecing; gemaakt ter nagedachtenis aan haar broer die in 2015 is overleden. Ze heeft de stropdas erin verwerkt die hij altijd droeg met Kerst en enkele overhemden. Het patroon is van Wendy Vosters.
     
 
    detail
     
Show and tell Tonnie, 4 februari 2019  
 
detail
Sampler, 1996, evenals van de andere drie dames is dit de eerste quilt die Tonnie gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – H.
     
 
detail
“Beertje Paddington”, 1998, gemaakt voor haar petekind. Techniek: Attic window.  Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Twisted log cabin, Paperpiecing; in de herfst gestart, vandaar de kleurencombinatie.    Patchwork – M, Quilten – H.
     
“Caleidoscoop”, een eigen ontwerp gemaakt tijdens een workshop van Ilse de Beer. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Sterren”, Paperpiecing, gemaakt naar een blok van de maand van Wilma Karels.  Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Stardust”, Paperpiecing, gemaakt op een workshop van Jacqueline de Jonge in Etten-Leur.  Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Bloemenpracht”, in 2013 samen met Mien gemaakt tijdens een cursus appliceren van Ilse de Beer. Patchwork – H+M, Quilten – H.
     
 
detail
“3-D bol”, Paperpiecing; patroon van internet. Patchwork + Quilten – M.
     
Gemaakt in 2016 tijdens een workshop onzichtbaar naaien van Hanneke Nijssen in Etten-Leur.
details
     
 
detail
“Flying geese”, Paperpiecing, gestart op het 2e quiltweekend in Limburg. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Olifant”, Paperpiecing, uit 2018 naar een gekocht patroon. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Lijnenspel”;  de top is klaar. Techniek: X-block. Patroon gekocht op een tentoonstelling. Ze had al 1 stofje in huis, de andere stofjes zijn daarop afgestemd. Patchwork – M.
     
 
“Flying geese”
detail
     
 
    detail
 
kerstboomkleed
  detail
     
 
Winter wandkleed
  detail
     
 
kerstloper, samen met Mien gemaakt
  detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
     
 
Valerie heeft een mooie tas gemaakt voor de Banner. Eigen ontwerp, gemaakt op rasterquick.
     
Monique heeft een scrapquilt gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor het 5e lustrum. Ze had zoveel restjes dat ze ook maar een quilt voor zichzelf gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
Han heeft lang geleden bloemenstofjes verzameld voor de hexagonnen en er nu een mooi ontbijtkleedje van gemaakt. Patchwork + Quilten – M.
     
Ineke heeft voor haar twee kleindochters die fan zijn van My little pony en eenhoorns een echte roze meisjesquilt gemaakt. Patchwork + Quilten – M
     
 
Han heeft voor Pleuni het geboortekaartje van haar kleinzoon Ravi nagemaakt
Monique heeft een badcape gemaakt voor Ravi.
     
 
detail
Joos heeft mee gedaan met de uitdaging “Crystal”van Bernina. Het thema was Oud/Nieuw. Joos heeft allerlei oude stofjes gebruikt en die opgeleukt met tule, pailletten, bandjes etc.
     
Sonja heeft een olifantenquilt gemaakt voor haar oudste kleinzoon Julian. Het patroon voor de olifanten heeft ze zelf getekend en daarna is ze rondom de olifanten ‘los’ gegaan met stofjes met een link naar olifanten. Patchwork – H+M, Quilten – M.
 
een stoere achterkant voor als hij wat ouder is.
  detail
     
 
detail
Astrid heeft een antieke quilt van Guute gemaakt. Over de top heeft ze 3 ½ jaar gedaan, helemaal met de hand. De quilt is machinaal doorgequilt bij Quiltshop Leur.
     
Liesbeth heeft, met als inspiratiebron de Sudoku’s uit het Eindhovens Dagblad en een verzameling pyama’s van familieleden, een Sudoku quilt gemaakt voor haar heel speciale autistische broertje.
     
 
detail
Marjan heeft een prachtige kinderquilt gemaakt naar een patroon van Leur. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Regine heeft van de mysterie haar eigen model tas gemaakt, en van het art-quiltje van de creatieve avond in mei een klein tasje.