Show and tell leden, open quilt atelier van 3 juni 2019
     
Marjolein heeft  een sprei gemaakt van log cabin blokken. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
“Voorjaarsgeluid”, een quiltje gemaakt door Han d.m.v. foundation piecing, afkomstig van de website van Regina Grewe.
 
Han maakt vaak kleine quiltjes als een speciaal aandenken voor familie en vrienden. Daar zijn dit twee voorbeelden van.
     
 
De quilt “Jitterbug” van Adriana is gemaakt van een jellyroll met als inspiratiebron het boek “Quilten met Layercakes, Jellyrolls en Charmpacks”. Patchwork H + M, Quilten – H.
detail
     
 
Het ontwerp voor deze quilt heeft Gerda gemaakt op de cursus Round a Round van Wilma. Patchwork H + M, Quilten H.
detail
     
 

“Juffrouw Tok” van Helma, gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Patchwork H + M, Quilten – H.

detail
     
Een onderdeel van de Show and Tell van deze avond zijn tips om quiltwerk mee op vakantie te nemen.
Corrie heeft van een vorige mysterie uit 2010 d.m.v. een deelbare rits een handige vakantiemap gemaakt met opspelddoek en afdeklap. Zo kan ze in de auto aan haar quiltwerk werken. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Sonja neemt alles mee in een klein plastic tasje met een speciale garensnijder die mee mag in het vliegtuig. Ze neemt een aantal kleine restjes en kartonnetjes mee om hexagonnetjes te maken. Voor de quilt waar ze nu mee bezig is maakt ze ruiten van hexagons die later aan elkaar gezet worden.
een van de ruiten.
     
Monique heeft een handige tas gemaakt die opengeritst kan worden zodat hij als onderlaag gebruikt kan worden. Alles kan hier in één keer in mee. Ze heeft zelfs een mini strijkijzer en strijkbord, en een lampje.
     
Bij Angela heeft Monique een pakketje gekocht waarmee ze dit kraamcadeautje gemaakt heeft
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 mei 2019
     
 
“Van Monique voor Monique”; Monique heeft voor het schoonzusje van Joos die ook Monique heet een quilt gemaakt van diverse tafellakens, o.a. uit India, en een aantal blauwe stofjes. Eigen ontwerp, met de techniek van 60 graden driehoeken. Patchwork + Quilten – M
detail van de rand.
     
“Speelplezier met Buurpoes”; Wilma heeft voor de 1e verjaardag van kleindochter Nissa een speelgoedpouch gemaakt met Buurpoes en vogeltje Nissa in de tovertuin. Eigen ontwerp met als inspiratiebron een Woezel en Pip boekje. Techniek: Vlisofix applicatie en glas in lood biasband. Patchwork + Quilten – M.
details
     
 
“Quilt en Zo”; Corrie heeft deze quilt met quiltbenodigdheden gemaakt van de maandpatronen van 2013 op de website van Heleen Pinkster. Paperpiecing met gebruik van veel restjes. Zelfs de batting bestaat uit losse stukken! Patchwork - M, Quilten – H.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 1 april 2019
     
 
Angelie – “Canada”; het patroon is in Canada gekocht maar ze heeft er haar eigen stofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H+M.
detail
     
Show and tell leden van quilts gemaakt uit boeken, 1 april 2019

Vanavond staan de quilts centraal die gemaakt zijn uit boeken of waarbij het boek als inspiratie gediend heeft. Veel van de boeken zijn te leen in de Kwiebieb en de avond wordt dan ook verzorgd in samenwerking met de Kwiebieb.

     
 
Joos heeft de quilt “Vrijheid“ gemaakt uit het boek “Wild van Quilt” van Ghea Goossen.   Ook voor Marieke was Ghea Goossen de inspiratie voor haar quilt.
     
 
Voor “Kleine Dear Jane” heeft Joos inspiratie gehaald uit het boek “Dear Jane”, maar er haar eigen draai aan gegeven.   Riek heeft voor haar “Dear Jane”  het boek gevolgd maar een aantal blokjes aangepast.
     
 
Marjan heeft uit het boek “Stash Buster Quilts” een boxkleed gemaakt voor haar kleinkind.   Corrie maakte de quilt “Tuin” uit een boek met paper-piece patronen van Heleen Pinkster. Corrie heeft de moeilijkste variant gekozen met hele kleine stukjes.
     
 
Thea en Annemie maken allebei een Hertfordshire quilt uit het gelijknamige boek. Voor beiden een ideaal werkje voor in de caravan. Marie heeft kerstklokjes en een “handig bakje” gemaakt uit het Quiltnieuws.
     
 
Wilma was gecharmeerd van het schaduweffect, dat bereikt wordt door het patchwork motief te gebruiken als schaduw in de achtergrond. Uit het boek “Shadow Quilts”. “Morgenster”, waarbij Monique de inspiratie voor de achtergrond uit het boek “Japanese Taupe Color Theory” gehaald heeft.
     
 
De rand voor de quilt “Wachten op Rosa” zag Monique in het boek “Judy Martin’s Log Cabin Quilt Book”. Ze heeft de quilt afgemaakt tijdens de uren dat ze in de wachtkamer zat te wachten terwijl kleindochter Rosa werd geboren. Ineke heeft uit het boek “The new hexagon” allerlei soorten hexagons gemaakt voor haar “Hexagon kerstkleed”.
     
 
Uit het boek “65 Drunkard’s Path Designs” heeft Ineke vier kussens gemaakt. Heerlijk gepuzzeld met hetzelfde motiefje in allerlei variaties. Pleuni heeft het boek “Meshwork with fabrics” gebruikt voor haar quilt. Ondanks dat het boek in het Japans is, is het Pleuni toch gelukt allerlei blokken in vlechtwerk te maken door de  duidelijke tekeningen en foto’s.
     
 
Ineke heeft een lesje vlechtwerk gekregen van Pleuni en zo is dit prachtige kleine vlechtwerkje ontstaan.   Han heeft haar “Log Cabin met een draai” gemaakt uit het gelijknamige boek.
     
 
“Garden Star” gemaakt door Han, een glas in lood quilt d.m.v. paper-piecing uit “Garden stars”.   Mien heeft vier kussenhoezen gemaakt uit het boek “Garden Stars”.
     
 
Nog een quiltje  van Han: “Harrie Potter” uit “Spellbinding quilts” Wilma bespreekt de quilts samen met het boek.
     
 
Een “Stitch ’n flip quilt” van Han uit het gelijknamige boek.   Een “Starburst mosaic” quilt van Han waarbij ze voor de sterren en de rand Vlisco stoffen gebruikt heeft. Uit het boek “Starburst mosaic”.
     
 
Carla heeft deze quilt gemaakt uit “125 Japanse quiltblokken”. Mien en Tonnie hebben samen een quilt gemaakt voor hun zus uit het boek “Diamond Quilt”.
     
De schrijfster van het boek “Quilt dimensies” gaf een workshop die Ineke gevolgd heeft.  Daaruit is dit quiltje onstaan. Volgens Ineke een hele ingewikkelde methode!
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 11 maart 2019
     
Ody heeft meegedaan met de Challenge van een paar jaar geleden en er een “Mini-Challenge” van gemaakt naar eigen ontwerp. Patchwork - H, Quilten – M.
 
De achterkant, samengesteld uit de restanten van de stofjes van de voorkant.   detail
     
Er moest weer een nieuw bed komen dus moest Ria wéér een nieuwe quilt maken. Patchwork + Quilten – H.
details
     
Aangezien haar kleindochter een groter bed kreeg en haar eigen quilt wilde houden  heeft Marjolein de quilt uit elkaar gehaald en er nieuwe blokken aan toegevoegd. Van de extra blokken die ze over had heeft ze een kleine quilt gemaakt met versneden blokken. Patchwork + Quilten – M.
details
     
 
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel onstaan. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
achterkant plus detail
     
label  
     
 
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
 
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
detail
     
 
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
detail
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail   detail van de rand
     
 
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
Show and tell special van de VIP-groep
Na vanaf 1995 quiltlessen gevolgd te hebben in Valkenswaard bij Ina Veenstra komen de 7 leden van de groep nog steeds eens in de 6 weken bij elkaar. Vier van de leden zijn lid van onze vereniging en zorgen vanavond voor een Show and Tell van hun werk door de jaren heen.  De naam VIP-groep is door Ina bedacht omdat ze hun niets meer kon leren. Hun interesse ligt voornamelijk in het traditioneel quilten met af en toe een uitstapje naar het vrije werk.
     
 
De quilts liggen klaar op het podium en de laatste details worden nog even doorgenomen.
     
Show and tell Leny, 4 februari 2019    
Sampler uit 1995. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Een quilt gemaakt voor haar dochter in 1997. Met de hand gequilt. detail
     
 
“Wheel of mysterie”.
  detail
     
 
“Blokken”; Patchwork + Quilten – H.
  detail
     
 
“White on White”; uit 2000. Blokken van 30 x 30 cm met de hand gequilt en daarna alles op de manier van “Quilt as you go” aan elkaar gezet. detail
     
 
boxkleed met verschillende Nijntjes gemaakt in 2002 voor haar kleinkind.
detail
     
 
“Grootmoeders bloementuin”, gemaakt van allerlei stofjes en versierd met knopen.
detail
     
 
“Amish ster”; 2010, gemaakt naar een patroon uit een boek. Patchwork + Quilten – H.   Zeshoekige quilt in log-cabin techniek
     
 
“Sterrenquilt”, uit 2011 naar een patroon van Leur. Paperpiecing en met de hand gequilt. 
detail
     
 
“Tegelquilt”, gemaakt met een techniek van stof versnijden. detail
     
 
“Bollenquilt”, naar een patroon uit een boek. Het eerste probeersel om met de naaimachine te meanderen. detail
     
 
Cirkels verknippen.
  detail
     
 
“Sterrenquiltje”, naar een patroon van Jinny Beyer. Gemaakt met Paperpiecing. detail
     
 
“Vogels en vissen”, eigen ontwerp met als inspiratie een tekening van Escher. detail
     
 
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.   detail
     
 
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel ontstaan. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H. detail
achterkant plus detail
label  
     
 
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
 
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
detail
     
 
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
detail
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

 
details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail
  detail van de rand
     
 
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.   detail
     
Show and tell van Mariet, 4 februari 2019  
“Sampler”; uit 1995. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
Bloemen in glas in lood uit 1999. Mariet heeft het “lood” van grijze voeringstof gemaakt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
Loper bestaande uit vierkanten. Het patroon met stof gekocht op een tentoonstelling. detail
     
  “Appelkroost”; eerst alle delen gesneden en uitgelegd, daarna aan elkaar gestikt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
“Blue Rhapsody”; Bargello techniek, gemaakt voor haar zoon. Patchwork – M, Quilten H.
detail
     
wandkleed met Celtic applicatie; Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
Vierkant
  detail
     
 
Gemaakt op een cursus bij Mirjam Pet
  detail
     
 
Quiltje met vissen naar een tekening van haar man.
  detail
     
 
Sampler
  welkomstquiltje
     
 

Bloemen”, met applicatie van hexagons.

  detail
     
 
“Kolibrie”
  detail
     
 
Glas in lood vierluik
  detail
     
Geboortequiltje voor een kleinzoon.
     
 
“De Druppel”
  detail
     
Show and tell Mien, 4 februari 2019    
 
Sampler, ook voor Mien de eerste quilt in 1996. Patchwork + Quilten – H.   detail
     
Op de cursus van Ina kreeg iedereen een patroontje waarmee je aan de slag kon gaan. Mien heeft hier reststofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H.
     
 
“Berenquilt”, applicatie; een speelkleed gemaakt voor haar petekind. Patchwork – M, Quilten – H. detail
     
Bargello, dit was een onderdeel van de beginnerscursus. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
“Bloementuin”, Mien heeft hier kleding in verwerkt en o.a. applicatie gebruikt. Gemaakt in 2002 voor haar petekind. Als ze niet kon slapen ging ze met de knoopjes spelen. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
Log cabin, gemaakt naar een patroon uit een tijdschrift. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
“Golven”, in 2009 een workshop gevolgd bij Joke Rediker waarbij de stofjes geverfd werden in de magnetron. Deze stofjes zijn verwerkt in de blokjes. Patchwork -M, Quilten – H.
detail
     
 
“Diamonds”; het boek gekocht om jaren later de quilt te maken. Maar haar zus vroeg haar de quilt te maken. Patchwork – H. Machinaal gequilt door Wendy Janssen.
detail
     
 
Picknickquilt, gemaakt op een cursus bij Wilma. Met verschillende steken machinaal gequilt.
detail
     
 
“Folly”, 2014-2016; gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Techniek: applicatie.  Het is een zomersprei voor haar zus. Patchwork + Quilten – M.
label
details
     
In 2017 heeft Mien een workshop gevolgd bij Hanneke Nijssen in Etten-Leur. De volgende quiltjes zijn variaties daarop:
  “Zonsondergang in Afrika”
   
 
“Sterren”, de sterren zijn machinaal geborduurd.
  detail
     
 
“Vlindertuin”,  hiervoor is een snijtechniek gebruikt.
  detail
     
“Stropdassenquilt”, Paperpiecing; gemaakt ter nagedachtenis aan haar broer die in 2015 is overleden. Ze heeft de stropdas erin verwerkt die hij altijd droeg met Kerst en enkele overhemden. Het patroon is van Wendy Vosters.
     
 
    detail
     
Show and tell Tonnie, 4 februari 2019  
 
Sampler, 1996, evenals van de andere drie dames is dit de eerste quilt die Tonnie gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
“Beertje Paddington”, 1998, gemaakt voor haar petekind. Techniek: Attic window.  Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
Twisted log cabin, Paperpiecing; in de herfst gestart, vandaar de kleurencombinatie.    Patchwork – M, Quilten – H. detail
     
“Caleidoscoop”, een eigen ontwerp gemaakt tijdens een workshop van Ilse de Beer. Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
“Sterren”, Paperpiecing, gemaakt naar een blok van de maand van Wilma Karels.  Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
“Stardust”, Paperpiecing, gemaakt op een workshop van Jacqueline de Jonge in Etten-Leur.  Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
“Bloemenpracht”, in 2013 samen met Mien gemaakt tijdens een cursus appliceren van Ilse de Beer. Patchwork – H+M, Quilten – H.
detail
     
 
“3-D bol”, Paperpiecing; patroon van internet. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Gemaakt in 2016 tijdens een workshop onzichtbaar naaien van Hanneke Nijssen in Etten-Leur.
details
     
 
“Flying geese”, Paperpiecing, gestart op het 2e quiltweekend in Limburg. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
“Olifant”, Paperpiecing, uit 2018 naar een gekocht patroon. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
“Lijnenspel”;  de top is klaar. Techniek: X-block. Patroon gekocht op een tentoonstelling. Ze had al 1 stofje in huis, de andere stofjes zijn daarop afgestemd. Patchwork – M.
detail
     
 
“Flying geese”
detail
     
 
    detail
 
kerstboomkleed
  detail
     
 
Winter wandkleed
  detail
     
 
kerstloper, samen met Mien gemaakt
  detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
     
 
Valerie heeft een mooie tas gemaakt voor de Banner. Eigen ontwerp, gemaakt op rasterquick.
     
Monique heeft een scrapquilt gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor het 5e lustrum. Ze had zoveel restjes dat ze ook maar een quilt voor zichzelf gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – M.
     
 
Han heeft lang geleden bloemenstofjes verzameld voor de hexagonnen en er nu een mooi ontbijtkleedje van gemaakt. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Ineke heeft voor haar twee kleindochters die fan zijn van My little pony en eenhoorns een echte roze meisjesquilt gemaakt. Patchwork + Quilten – M
     
 
Han heeft voor Pleuni het geboortekaartje van haar kleinzoon Ravi nagemaakt  
Monique heeft een badcape gemaakt voor Ravi.
     
 
Joos heeft mee gedaan met de uitdaging “Crystal”van Bernina. Het thema was Oud/Nieuw. Joos heeft allerlei oude stofjes gebruikt en die opgeleukt met tule, pailletten, bandjes etc.
detail
     
Sonja heeft een olifantenquilt gemaakt voor haar oudste kleinzoon Julian. Het patroon voor de olifanten heeft ze zelf getekend en daarna is ze rondom de olifanten ‘los’ gegaan met stofjes met een link naar olifanten. Patchwork – H+M, Quilten – M.
 
een stoere achterkant voor als hij wat ouder is.
  detail
     
 
Astrid heeft een antieke quilt van Guute gemaakt. Over de top heeft ze 3 ½ jaar gedaan, helemaal met de hand. De quilt is machinaal doorgequilt bij Quiltshop Leur.
detail
     
Liesbeth heeft, met als inspiratiebron de Sudoku’s uit het Eindhovens Dagblad en een verzameling pyama’s van familieleden, een Sudoku quilt gemaakt voor haar heel speciale autistische broertje.
     
 
Marjan heeft een prachtige kinderquilt gemaakt naar een patroon van Leur. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
Regine heeft van de mysterie haar eigen model tas gemaakt.   en van het art-quiltje van de creatieve avond in mei een klein tasje. 
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 7 januari 2019
     
Corrie van Limpt. Servetsterren Ineke heeft een kerstboom met lichtjes gemaakt naar een vouwwerk patroon van Han.
     
Marieke, “Diamonds are a girl’s best friend”; inspiratie komt uit een tijdschrift. Voor het patchwork katoen gebruikt en voor de achterkant zijde. De vulling is ook zijde. Patchwork – H+M, Quilten – H. In september kregen we een stofpakket cadeau met een verloopstof. Rond dezelfde tijd vond Marieke het middenstuk terug. Bij de Quiltpuzzel verloopstof erbij gekocht en de quilt afgemaakt.
 
achterkant
  detail
     
 
Monique heeft een baby uitzet gemaakt voor haar zoon en zijn vrouw die eind april hun eerste kindje, een meisje, verwachten. Patchwork + Quilten – M. detail
     
Marjolein wilde een hippe beddesprei maken voor haar kleinzoon, met felle kleuren. Maar de kleinzoon wilde liever zijn oude quilt houden. Gelukkig was er een vriendin die hem prachtig vond, alleen moest hij dan wel tweepersoons worden! Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
  detail
     
 
Regina heeft een moderne kerstbomenloper ontworpen voor de kersttafel. De inspiratie komt van internet. Patchwork + Quilten – M. detail
     
 

Regina, “Winterloper”; Patchwork – M, Quilten – H + M. Een paar jaar geleden heeft Regina een stapeltje vierkantjes gekocht in blauw/grijs met winterse taferelen. Ze zag dit patroon op Pinterest, heeft het nagetekend in EQ8 en de stof aangevuld met wit/ecru. De randafwerking is met een bies in 2 kleuren voor een subtiel effect.

detail
     
 
Regina, “Homespun”; Patchwork + Quilten – M. Het blok voor deze quilt vond Regina op internet. Het was een uitdaging voor haar om het met EQ8 uit te werken. detail
     

Mary heeft meegedaan met de 365Challenge van Kathryn Kerr uit Australië, waarbij je elke dag, een jaar lang, een blok maakt. Uiteindelijk heb je dan een Sampler. Ze heeft de quilt iets kleiner gemaakt waardoor ze twee hoekblokken over had. Die zijn verwerkt op de achterkant. Patchwork + Quilten – H.

details
achterkant  
     

Angela, “Winterlandschap”; gemaakt naar een patroon van Crabapple Quilts, met drie delen Stitchery. Het middelste deel daarvan is getekend door haar schoonzus. Patchwork + Quilten – H.

details
     
Marie, “Klaverblad”; het middendeel heeft Marie gemaakt van katoenen stofjes van de Regiodag 2017 in St. Michielsgestel. Het is een eigen ontwerp waarbij ze allerlei technieken heeft gebruikt. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Elly, “Kerstmis 2018”; de inspiratiebron voor dit quiltje is Han geweest. Het is een applicatie quiltje met een knopen kerstgroep. Patchwork – H + M, Quilten – M. detail
     
 
Ineke, “Op orde”;  gemaakt tijdens de verhuisperiode die zeer turbulent was. Hiermee kwam Ineke tot rust. Voor de randafwerking is ze geïnspireerd door haar man die vond dat er wel wat anders langs kon dan een bandje. Patchwork + Quilten – H. detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 december 2018
     
 
Ineke heeft een combinatie van 2 patronen gebruikt, kerstmannen uit Creatief met patchwork en de kerstbomen uit een oude Quiltmania. Dit laatste patroon wordt verkocht bij Quiltshop Leur. Hij moet nog af voor de kerst. Ook onderdelen van de cursus glas-in-lood bij Wilma zijn door Ineke tot een kersthanger gemaakt.
     
 
Han heeft uit een kersttijdschrift een foundation piecing tafelkleed gemaakt met bloem/ster.   Tweede werk van Han is Christmas Wishes. Een kerstmanpanel versierd met allerlei kralen en strikjes. De kerstsokken voor de kleinkinderen gemaakt als "adventskalender" om iedere dag een kleine verrassing in te laten doen door de kerstman.
     
 
Wilma heeft een boxkleed gemaakt.    
Vogeltjes voor Nissa
     
 
Carla heeft een kerstboom gemaakt van een panel. Helemaal versierd met kraaltjes en pailletjes.
     
 
Wilma heeft een kerstquilt gemaakt. Het patroon komt uit een oud kerstquiltblad.
     
 
 
Ody heeft een memory/speelkleed gemaakt. Twee panels gebruikt met de blokjes. Voor de camper heeft Ody een kussen gemaakt met VW-busje
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 5 november 2018
     
 
Regina showde haar "Vliegende ganzen", naar het boek van Niels Holgersson. Deze quilt is gemaakt voor de tentoonstelling van het Quiltersgilde in september in Deventer. Patchwork m/quilten m/applicatie. Het etiket op de voorkant is een regel uit het boek.
     
 
Janny showde haar quilt "Huisjes" gemaakt voor haar zoon die een makelaarskantoor heeft. Ze heeft eigengeverfde stoffen en restjes gebruikt. Patchwork m quilten m/ paperpiecing.
     
 
Liesbeth showde de quilt "Blauwe Banen" Het is een stapelquilt met lapjes uit de ruilmand. Patchwork m/ Quilten H. Inspiratie uit Quilt & Zo
     
 
Corry showde haar loper met sterren. Een workshop met Wendy Vosters. Patchwork m/ Quilten H
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 1 oktober 2018
     
 
Marieke, “Nearly insane”; afgelopen zomer had ze gewoon zin in quilten dus nearly insane gewoon door gequilt.   detail
     
 
Monique, “Moederdag Quilt”; ze heeft de lapjes gekregen voor moederdag, uit de quiltwinkel in Best. Meteen enthousiast de top gemaakt, maar van de zomer was het veel te warm om hem door te stikken. Nu in september wel gelukt. Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Van de restanten nog een klein quiltje gemaakt.
  detail
     
 
Carla, “Planeten”;  gemaakt van Japanse stoffen met een pakket van Carol Cox.  Techniek: dronkenmanspad.  Patchwork + Quilten – H. detail
     
 
Laura; ze heeft de stof van haar zoon gekregen en de quilt gemaakt naar een patroon van Verdanda. Techniek:  paperpiecing;  Patchwork – H+M, Quilten – H.
detail
     
Sonja, “Koningsrondjes”; inspiratiebron: King George Coverlet. Sonja is jaren geleden begonnen met de cirkels n.a.v. een blok van de maand van Dorry. Toen de cirkels af waren heeft ze zelf een achtergrond/verbinding bedacht. Het quiltwerk, een “overall” patroon van allerlei grote en kleine cirkels, is gedaan met de longarm door Anne Lillholm uit Nuenen. Patchwork – H.
detail achterkant
details
     
Bets, “Dear Jane”; Patchwork + Quilten – H.
     
details
     
Tineke, “Aan het strand”; paperpiecing naar een patroon van Heleen Pinkster. Patchwork + Quilten – M.
details
     
 
Liesbeth, een speelkleed voor Artje, gemaakt van allerlei oude spijkerbroeken. Eigen ontwerp met als inspiratiebron een tentoonstelling van Sean Scully in museum de Pont in Tilburg. Patchwork + Quilten – M. detail
     
 
Ineke, “Blauw en groen”; eigen ontwerp van allerlei gekregen lapjes. Patchwork + Quilten – H. Voor het quilten gebruik gemaakt van quiltsjablonen. detail
detail “Bloemperk”; de quilt is een eigen ontwerp, een ufo die eindelijk af is! Patchwork + Quilten – H.
     
Wilma, een speelgoedzak voor de box, gemaakt van dik vilt met een applicatie in paperpiecing van het schaap grote Bert. Eigen ontwerp.
     
Maria, “Vlisco Varia”;  het patroon komt uit een quilttijdschrift. Gemaakt van een Vlisco stof met bijpassende stofjes. Patchwork – H, Quilten – M.
 
detail
 

detail van “Vlinders”; het patroon is uit Quilt Dimensies van Josje Jansen. Patchwork - H, Quilten – M.